Retro zöldségleves a hosszú hétvégére

0

Hozzávalók: (4 főre)

1 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 marék zöldborsó
1/4 fej karfiol
25 dkg lapocka
1-2 db zöldborsó
ízlés szerint vegeta
ízlés szerint bors
ízlés szerint petrezselyemzöld

Rántás:

1 ek zsír
2 csapott ek liszt
1 kávéskanál pirospaprika

Galuska:

1 db tojás
szükség szerint liszt
szükség szerint víz

Elkészítés: (1,5 óra)

A zöldségeket aprítjuk, dinszteljük kevés vajon, hozzáadjuk a húst kockára vágva. Felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzöldet adunk hozzá. Lehaboljuk a levest, ha szükséges, készre főzzük.
Rántást készítünk két csapott evőkanál lisztből és egy kávéskanál pirospaprikával. Hozzáadjuk a leveshez.
Utána ízesítjük ha szükséges. Egy tojásból, liszt és víz hozzáadásával nokedlitésztát keverünk, külön vízben kifőzzük, levesbetétnek.
Galuska tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.