Sertéstarja parasztosan

0

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg sertéstarja
30 dkg füstölt szalonna
1.5 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
2 dl víz

Elkészítés:

A hús szeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikára szeljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, beleterítjük a burgonyát, rá a hagymát és ízlés szerint sózzuk. (Csínján bánjunk a sóval, hiszen a szalonna sós). Betakarjuk a húsokkal, amire a bevagdosott szalonnaszeleteket helyezzük.
Ráöntünk 2 dl vizet, alufóliával befedjük, mehet a sütőbe. 160 fokon 45 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát. Átforgatjuk a húst és a szalonnát, és készre sütjük.
sütési hőfok: 160°C

(Jó étvágyat)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.