Tepsis fajitas, ha csak 5 perced van összedobni az ebédet

0

Hozzávalók (4 személyre):

1 kiló csirkemellfilé
3 nagy kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
1 nagy fej édes fehérhagyma vagy lila hagyma
1 lime
1 csokor koriander vagy petrezselyem
1-1,5 teáskanál mexikói fűszerkeverék
5-6 evőkanál extra szűz olívaolaj
kukoricás tortilla lapok
tejföl

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkemellfilét mosd meg, szárítsd le, vágd félbe.
2. Az olívalajat keverd el a fűszerkeverékkel, a kétharmad részével dörzsöld be a csirkemelleket és helyezd egy tepsire. Süsd letakarva 20 percig, hogy átsüljön.
3. Amíg sül a csirke, csíkozd fel a paprikákat és karikázd fel a hagymát.
4. Amikor a csirkemell átsült, állítsd 200 fokra a sütőt, helyezd el a tepsin a zöldségeket, a húst kend be a maradék fűszeres olajjal és 15–20 perc alatt grillezz mindent szép barnáspirosra.
5. Tálalás előtt szeleteld apróra a csirkemelleket, forgasd át a fűszeres zöldségekkel, szórd meg a felaprított korianderrel.
6. Tálald lime-gerezdekkel, tejföllel és előmelegített tortillalapokkal.

forrás.: Vígh Alexandra

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.