Tojásos nokedli – régen nagyon gyakran készítették

0

Hozzávalók:

fél kiló liszt
3-4 db tojás
egy jó csipet só
fél liter víz a a nokedlihez
25-35 dkg húsos szalonna
12 db tojás
csapott kávéskanál só
2-3 fej hagyma
bors mokkáskanálnyi, vagy ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztből, tojásból, só és víz hozzáadásával nekünk tetsző keménységű nokedli tésztát készítünk.
Felteszünk egy nagy fazékban vizet, sózzuk, majd ha felforrt, akkor beleszaggatjuk a nokedlit. Lehet deszkáról késsel is, de megteszi a nokedli szaggató is.
Felkockázzuk a szalonnát, és kisütjük a zsírját. Nem feltétlenül kell húsos szalonna, de ha kicsit füstölt, az egyáltalán nem baj.
Közben a hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, és átpirítjuk a szalonna zsírjában. Csak szép világosra, ne barnítsuk meg, mert úgy nehezebben emészthető lesz.
Fűszerezzük sóval-borssal.
Kóstoljuk meg, mert csak mi tudjuk eldönteni, hogy mennyi fűszer kell.
Felütjük a tojásokat felverjük kicsit, aztán ráöntjük a hagymás zsírra.
Nem kell megsütni rendesen, mint a normál rántottát, lágyra kell hagyni. Ha gyorsan dolgozunk, akkor a nokedli még úgyis meleg lesz…
Ha kifőtt a nokedli, akkor leszűrjük, leöblítjük, hirtelen lecsurgatjuk, majd belekeverjük a fűszerezett tojásba.
Ha összekavartuk, akkor egy cseppet átpirítjuk, így még finomabb lesz.
Savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.