Túró Rudis pite recept

0

Hozzávalók:

a tésztához:

1 csomag Tante Fanny barna linzertészta csokoládédarabokkal

a töltelékhez:

50 dkg túró
1,5 dl tejföl (20%-os)
15 dkg porcukor
3 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
15 g porzselatin + 0,5 dl víz
1 dl Hulala (v. habtejszín)
a csokoládé ganache és a díszítés hozzávalói:
10 dkg csokoládé (nálam 70%-os)
1 diónyi vaj
1 dl Hulala (vagy habtejszín)
4 db Túró Rudi

Elkészítés:

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjuk majd kinyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtjuk ki, majd kibéleljük vele a piteformát, és villával több helyen megszurkáljuk. (Én akkorára nyújtottam ki, mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát.)

Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon 20 percig sütöttem.)
A túrót villával összenyomkodjuk, ezután hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd alaposan összekeverjük. (Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.)

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze. A Hulalát (vagy. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez, és óvatosan keverjük össze. Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A csokoládét apró darabokra tördeljük. A Túró Rudit ízlés szerinti darabokra vágjuk fel.

A Hulalához (vagy habtejszínhez) hozzáadjuk a vajat, forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és simára keverjük.

A pitét a hűtőből kivesszük, a csokoládét egyenletesen ráöntjük, majd ízlés szerint a feldarabolt Túró Rudival díszítjük. Ezután visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

A pitét tálalás előtt legalább egy fél órával kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Túró Rudis pite

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.