Vargányaleves recept

0

Hozzávalók:
3 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
1 csokor petrezselyem
25-30 dkg vargánya gomba
2 evőkanál görög joghurt
1 csapott ek tönkölybúza liszt
só, bors ízlés szerint, 2-3 szem borókabogyó
1 ek olaj + diónyi vaj
egy szál lestyán ( a vegeta helyett)

Zöld fűszeres galuska hozzávalói:

egy közepes nagyságú tojás
egy evőkanál finom liszt
egy evőkanál tönkölybúza liszt
csapott evőkanál gríz
egy mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
három-négy csipetnyi friss zöld petrezselyem, kakukkfű
egy teáskanál olívaolaj
csipetnyi só

 


 

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük.
A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, azzal tovább pirítjuk 2-3 percig, kisebb lángon.
Ha a gomba is puhult egy kicsit, megszórjuk borssal, egy kanál liszttel , aztán felengedjük vízzel, beletesszük a borókabogyót, hozzáadjuk a lestyánt, sózzuk.
Főzzük kb. 15 percig.
Közben elkészítjük a galuskát.
Feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, a búzadarával, hozzáadjuk a zöld fűszereket és az olajat.
Amikor forr a leves beleszaggatjuk a levesbe. Közben a joghurtot egy tálban csomómentesre keverjük, kis forró levest adunk hozzá, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest.
Összeforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is, ha szükség utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.