Vasárnapi ebéd recept

0

Harcsapaprikás, kapros túrógombóccal.

 

Hozzávalók:

Paprikáshoz:

60 dkg harcsa
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál olaj
2 koktél paradicsom
1 paprika
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
1 teáskanál kukoricakeményítő
só, bors ízlés szerint

Gombóchoz

25 dkg túró
2 tojás
4 evőkanál búzadara

egy csokor friss kapor


Elkészítése:

A hagymát, a paradicsomot, a paprikát, harcsát nagyobb kockára vágjuk.
Az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd együtt tovább pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a darabolt harcsát és ezzel is összekeverjük. Visszatesszük a tűzre és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön készre főzzük.
Arra figyeljünk, hogy a halat ne főzzük szét!
A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel és a harcsa paprikásra öntjük. Összeforraljuk és kész is.
Amíg fő a harcsa, addig elkészítjük a gombócokat. Egy nagyobb edényben vizet forralunk.
A túrót villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát és felaprított kaprot, majd jól összekeverjük.
Ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából és a forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha feljön a víz tetejére akkor kiszedjük.
Tálalásnál a túrógombócokat meghitnjük friss kaporral.

 

(Jó étvágyat)

 

 

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.