Augusztus elsején kisiklott a fogaskerekű, azóta egy szakasz le van zárva

0

A BKK pótlóbuszokkal oldja meg a fogaskerekű hiányát, ám nem tudni egyelőre, hogy meddig tart a pályazár.

A VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) osztotta meg a Facebook-oldalán a napokban a Budapesti Fogaskerekű Vasút azon bejegyzését, amely szerint a budapesti fogaskerekű (60-as “villamos”) előre nem tudható ideig csak rövidített útvonalon fog járni, ugyanis augusztus elsején este kisiklott az egyik szerelvény.

A helyzet aggasztó, akár több hetes vágányzárra is kell, hogy számítsanak a Fogaskerekű Vasút utasai.

A hatóság ugyanis lezárta a pályát Erdei iskola és Adonis utca között az augusztus elseji kisiklás miatt. A pályaállapot felelős normalizálásáig az adott szakaszon a vonatok nem közlekedhetnek
– áll a bejegyzésben.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján az szerepel, hogy augusztus elseje 20:54-től kezdve a vonalon műszaki ok miatt rövidítve jár a fogaskerekű, az Erdei iskola és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

A BKK alternatív eljutási lehetőségként a 21-es, a 212-es és a 21A autóbusz igénybevételét javasolja, a kerékpárral együtt utazó utasoknak a 212-es autóbuszt ajánlják, amelyen teljes üzemidőben, minden nap megengedett a kerékpárszállítás.

(MTI)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.