Elindult az Adventi Fényvillamos Budapesten

0

Több mint egy évtizede járja a fővárost a Fényvillamos.

Több mint egy évtizede járja a fővárost a FényvillamosNovember 29-én, pénteken 16:00 órakor, a Jászai Mari térről,…

Gepostet von BKV Zrt. am Freitag, 29. November 2019

November 29-én, pénteken 16:00 órakor, a Jászai Mari térről, Karácsony Gergely főpolgármester jelenlétében ünnepélyes keretek között indult el az adventi időszak és az újév legnépszerűbb járműve, a Fényvillamos. A több ezer ledtől pompázó szerelvény belsejében hópelyhekkel pettyezett ablakok mögül csodálhatjuk az ünnepi díszbe öltözött Budapestet.
Az ünnepélyes megnyitót követően első útját hagyományosan, a világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalon teszi meg. A 2009-ben útnak indított különleges, két motorkocsiból álló UV-szerelvény kezdetben csak a pesti Duna-parton járt, de az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is felbukkan majd a főváros más viszonylatain is.
Az adventi villamos 2019. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 16:00 órától szállítja az utasokat a 2, 14, 19, 42, 47, 49, 50, 59B, 62A, 69-es villamosvonalakon.
A járművön – amelyen érvényes jegy vagy bérlet ellenében lehet utazni – a balesetvédelmi- és biztonsági szabályok, valamint a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett az egész időszakban lehet fotókat és vágóképeket is készíteni.
Menetrendje megtekinthető a BKV Zrt. honlapján, és a mellékletben. A BKK honlapján az egyes járatok menetrendjeiben is megtalálható a Fényvillamos pontos indulása.

BKV Zrt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.