Intermodális teherfuvarozást indít a luxemburgi vasút Lengyelországba

0

A LUXEMBOURG National Railways (CFL) leányvállalata, a CFL Multimodal és a CFL Cargo, a lengyel Ecco Rail Polska SA. intermodális társasággal együttműködve, elindította a „vasúti pálya”  teherfuvarozási szolgáltatást a Bettembourg-Dudelange és a Poznan-Swarzedz intermodális csomópontok között Luxemburgban és Lengyelországban – adta hírül a bentley.com luxemburgi vasúti szakportál.

 

Az első vonat január 28-án indult Bettembourg-Dudelange konténerekkel (ICF) és félpótkocsikkal (KLV) megrakva.

A vasúti szolgáltatás hetente négy vonatpár indítását tette lehetővé, körülbelül 23 óra közötti teljes utazási idővel.

A CFL Cargo a szolgáltatást Luxemburgban és Németországban üzemelteti, az Ecco Rail irányítja az útvonal lengyel szakaszát, de a CFL Cargo luxemburgi magánvasút igény esetén mozdonyokkal is besegít az adott szakaszokon.

A Bettembourg-Dudelange intermodális terminál fontos csomópont a Franciaországba és Spanyolországba irányuló, illetve onnan induló teherfuvarozáshoz.

Az új szolgáltatás javítja a létesítmény összeköttetéseit Közép-Európával.

“Ez az új vonat évi 15 000 félpótkocsit képes szállítani”

 

– mondta Fraenz Benoy, a CFL Multimodal delegált igazgatója.

 

“Ez megegyezik a 20 000 tonna CO2-kibocsátással, és tükrözi szándékunkat fenntartható és környezetbarát szolgáltatások nyújtására, amelyek ugyanakkor hatékonyak is.”

 

A Clip vezérigazgatója, Agnieszka Hips azt mondja, hogy a 2021-es évben szeretnék ha a vasúti szolgáltatás hetente 8-10 vonatpárra növekedne.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.