Dokumentumfilm készül Greta Thunbergről

0

A Time magazin tavaly az év emberének választotta Greta Thunberget, de úgy általában nincs most a világon tinédzser akitivistánál ismertebb arca a klímaváltozás elleni küzdelemnek. Így tulajdonképpen teljesen logikus a BBC lépése, miszerint dokusorozatot készítenek Thunbergről, követve őt meglehetősen feszített nemzetközi kampányútjai során.

A klímaváltozás minden bizonnyal a legfontosabb ügy az életünk során, szóval nagyon időszerűnek tűnik, hogy készítsünk egy hiteles sorozatot, amely bemutatja a bonyolult valóság mögött álló tényeket és tudományos összefüggéseket. Hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt épp Gretával együtt tudjuk megtenni, mert így közben bepillanthatunk abba is, hogy milyen globális ikonnak és a Föld egyik legismertebb arcának lenni

– mondta Rob Lidell, a BBC Studios egyik producere.

A sorozat tehát Thunberget követi majd, amint utazik a világban, hogy tudósokkal és döntéshozókkal találkozzon, kutatva a klímakatasztrófa lehetséges megelőzését.

A tudományos kilátások mellett azonban azt is igyekszik majd bemutatni, hogy zajlik a felnőtté válás egy ilyen rendkívüli helyzetben, mint amibe ő került.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.