Megérkezett az elektromos Harley-Davidson

0

A Harley-Davidson legújabb innovációja, az elektromos LiveWire motorkerékpár hazánkban elsőként a Budapest Auto Show-n debütált.

A LiveWire egy nagy teljesítményű elektromos erőgép, amely ötvözi a látványos dizájnt és az élvonalbeli technológiát. Agresszív megjelenésével és könnyen kezelhető gázkarjával merőben új motorozási élményt nyújt. Mire számíthatunk tőle? Zéró reakcióidő, brutális gyorsulás, határozott nyomaték.

Mit tud ez az elektromos erőmű számokban kifejezve? A motor maximális fordulatszáma 15 000, végsebessége 176 km/h, 3 másodperc alatt éri el a 100km/h-ás sebességet, majd további 2 másodperc alatt gyorsul 130km/h-ra. A 105 lóerős teljesítményhez 115Nm nyomaték párosul, mely szinte azonnal érezteti hatását. Mindemellett a motor teljes súlya 250 kg, ülésmagassága pedig 780mm.

A nagy teljesítményű SHOWA elülső és hátsó felfüggesztéssel, a H-D/Michelin Scorcher Sport gumiabroncsokkal, a Brembo Monoblock fékekkel, a kanyarodást segítő ABS-szel és a kipörgésgátlóval a LiveWire nyergében azonnal meghódítható a város.

Az első keréknél lévő dupla tárcsa és 4 dugattyús BREMBO fék és a hátsó keréknél található BREMBO 2 dugattyús szimpla tárcsafék finom precíz működést, illetve jól adagolható és tökéletes fékerőt biztosít.

Egy ilyen forradalmian új motoron nincs helye analóg óracsoportoknak, egy érintőképernyős kijelzőn lehet a motor funkcióit állítani. A kijelző jól olvasható, megfelelően kontrasztos még az erős napsütésben is.

A Samsung által gyártott RESS lithium-ion akkumulátor 15kWh-s teljesítményű, amely egyébként a motoros piacon gyártott jelenlegi legnagyobb kapacitású elektromos erőforrása. Kétféle módon tölthető, egyrészről hagyományos háztartási rendszerről, másrészről országos gyorstöltő hálózatról. Míg egy teljes, otthoni feltöltéshez körülbelül 12 órára van szükség, addig gyorstöltéssel már 60 perc alatt feltölthető 0-ról 100%-ra.

A hatótávolságot nézve gazdaságos üzemmódban használva 235 km-t ígér a gyár, míg erősebb igénybevételnél, sport fokozatban körülbelül 140 km tehető meg vele.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.