Babos Tímea újra világbajnok

0

Zsinórban harmadszor lett világbajnok női párosban Babos Tímea. 2017-ben Andrea Hlaváčkovával nyert, első magyarkét lett világbajnok teniszben. 2018-ban jelenleg partnerével, Kristina Mladenoviccsal győztek, most megvédték a címűket a sencseni WTA-világbajnokságon.

Babosnak egyéniben nem volt jó éve, párosban ugyanakkor megnyerték a Roland Garrost Mladenoviccsal. A világbajnokságon az elődöntőig magabiztosan meneteltek, ott viszont egy hatalmas fordítás kellett ahhoz, hogy újra bejussanak a fináléba.

A döntőben az ellenfelük a Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duó volt, a wimbledoni Grand Slam-torna címvédői.

A magyar-francia páros nagyon jól kezdett a döntőben, kétszer is elvették az ellenfél adogatását, 4-0-ra elhúztak, és alig 25 perc alatt 6-1-re megnyerték az első játszmát.

A második játszma előtt orvost kért a tajvani-cseh páros, de ez nem látszott a folytatásban, mert azonnal elvették Babos adogatását. A magyar-francia páros nem került gödörbe, azonnal visszabrékelt. 1-1 után egy ideig mindenki hozta a saját adogatását, aztán 3-2-nél Babosék brékeltek újra, 5-2-nél a meccsben maradásért szervált Szu-vej.

Azt még hozták, aztán Babos megnyerte az adogatását és a meccset is.

WTA-világbajnokság, női páros döntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic – Hszie Szu-vej, Barbora Strycova 6-1, 6-3

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.