Egy edző lebutázta a női játékvezetőt

0

“Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani.”

Ezt Bognár György, az NB2-es Budaörs edzője nyilatkozta a Siófok elleni vasárnapi idegenbeli 2-0-ás vereség után. Az első hallásra eléggé érthetetlen mondat – miért hangsúlyozza, hogy férfimeccs volt és mi az a központi lebutítás? – azonnal jelentést nyer, ha odanézünk a meccstudósítás tetejére, ahonnan kiderül, hogy a mérkőzést egy nő, Kulcsár Katalin vezette.

Nyilatkozatában Bognár nem részletezte, hogy a játékvezető szerinte miben hibázott, hanem azt jelentette ki, hogy egy férfi mérkőzésre nőnemű játékvezetőt küldeni eleve “lebutításnak” számít.

Kele János elemző-kommentátor az ügyről írt fb-posztjában felidézi, hogy Kulcsár egy korábbi, Origónak adott interjújában arról beszélt, hogy

“Tipikus helyzet, hogy ha hibázom, akkor a nézők, játékosok, vezetők nem ugyanazt gondolják, mint egy férfi bíró esetében, például, hogy “rosszul helyezkedett, és nem látta”. Szerintük én azért hibázom, mert nő vagyok. Az sosem merül fel, hogy én is ugyanazért hibáztam, mint egy férfi kolléga.”

Kele nem finomkodik, Bognár megszólalását úgy értékeli, hogy az

“Kocsmapult alól eleresztett, borgőzös hőbörgés, otromba, bunkó alpáriság. Az utóbbi évtizedek magyar futballjának esszenciája.”

A témáról megkérdeztük az MLSZ-t, amint válaszolnak, ismét jelentkezünk!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.