Egyelőre szeptemberre halasztják el a Tour de France-t

0

A Dauphiné Libéré francia lap birtokába került tervek szerint a szervező ASO augusztus 29-szeptember 20 között tervezi megrendezni az idei Tour de France-t.

A Cycling News szerint az ASO eredetileg május 15-ig kivárt volna a halasztásról szóló döntéssel, de miután Emmanuel Macron francia államfő húsvét hétfői tévébeszédében legalább július közepéig kiterjesztette a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalmat, lépéskényszerbe kerültek.

Az ASO kedden azt már nyilvánosan elismerte, hogy tárgyalnak a nemzetközi szövetséggel, az UCI-val a Tour új időpontjáról. “Mivel most már lehetetlen a tervezett időpontban elkezdeni a Tourt, igyekszünk új időpontot találni” – nyilatkozta az AP-nek az ASO.

A Tour eredetileg június 27-én startolt volna. Korábban szó volt róla, hogy augusztusra halaszthatják, ekkor a Marca spanyol sportnapilap még arról írt, hogy a nagy körversenyek szervezői a Tourt részesítik előnyben a spanyol és az olasz körversenyekkel, a Vueltával és a Giróval szemben, amelyeket szeptemberben és októberben rendezhetnének meg.

De ha a Dauphiné Libéré birtokába került tervek igazak, az még jobban felbolygathatja az átszervezendő versenynaptárt.

Nem csupán a két másik körverseny kezdete tolódhat el, de még az országúti világbajnokság is, aminek a kezdete egybe esne a Tour tervezett végével – a párizsi befutó napján tartanák az egyéni időfutamversenyt a világbajnokságon.

Persze az egész helyzet képlékeny. Ahhoz, hogy a Tour egyáltalán augusztus végén elindulhasson, mindennek a lehető legjobban kéne alakulnia.

Ezt bonyolíthatja, hogy a járvány már most jelentkező gazdasági hatásai egyre több kormányt késztethetnek a korlátozások lazítására, ami viszont azzal fenyeget, hogy a nyáron újra fellángol a járvány.

 

via. Cycling News

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.