Formula-1: Fernando Alonso gondolatai

0

Fernando Alonso nem teljesen biztos abban, hogy adott esetben mit tenne, ha kapna egy ajánlatot a Ferraritól. A spanyol világbajnok rövid távon biztosan nem gondolkozik a királykategóriás visszatérésben.

Állandó témát jelent a sajtóban nál és a Red Bullnál is lehetnek szabad helyek.

Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Max Verstappen és Valtteri Bottas kontraktusa is lejár a következő év végén. A nagyobb nevek közül Daniel Ricciardo is elérhetővé fog válni, aki a Renault-nál csak a középmezőnyben versenyezhet, és ha jövőre sem kerülnek láthatóan közelebb a top-csapatokhoz, nehéz elképzelni az ausztrál hosszabbítását. Sőt, a Renault körül is vannak kérdőjelek a sajtóban.

Alonso a kora ellenére még mindig nagyon gyors és motivált. Ezen a hétvégén egy 10 órás gokartversenyt húzott be, és a La Sexta kérdésére elmondta, hogy rövid távon nem gondolkozik az F1-ben, így valószínűtlen, hogy jövőre egy nagyobb csavar végén megkapja az egyik top-ülést, ami a Red Bullt vagy a Ferrarit jelenthetné, bár Maranellóban Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek is érvényes kontraktusa van.

„Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy visszatérhetek-e egy nap, de ez nem olyasvalami, ami rövid távon a fejemben járna. Talán középtávon már lehetséges, nem tudom. Kis lépésekről van szó.”

– mondta Alonso a spanyol műsorszolgáltatónak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.