Jön az új Ferrari motor a Forma 1-en.

0

A Belga Nagydíj szabadedzésén debütálhat a Ferrari legújabb erőforrása, ami további 20 lóerős extrát jelenthet Sebastian Vettelnek és Charles Leclerc-nek, melynek igencsak nagy hasznát vehetik, különösen az időmérő edzésen.

A nyári szünetet követően a csapatok Belgium felé veszik az irányt. A helyszín Spa-Francorchamps lesz, mely egy abszolút ideális pálya lehet ahhoz, hogy a Ferrari megszerezze az idei első győzelmét, amire már több lehetőségük is volt, de ilyen-olyan okok miatt nem ők lettek a befutók: Bahrein, Baku, Kanada, Ausztria, Németország…

A következő két pálya Spában és Monzában azonban egy igen más helyzetet teremthet, hiszen még mindig a Ferrarié a legjobb és legerősebb motor. Ezeken a helyszíneken pedig sok az egyenes rész, így minden adott lehet Maranello számára, akár egy kettősgyőzelemhez is.

A csapatnál már régóta dolgoznak a 3-as motoron, ami zöld utat kapott a tesztpados teszteken, így az erőforrásnak a Belga Nagydíj pénteki napján kellene bemutatkoznia az SF90-ben. Emellett más frissítések is várhatóak az autóra, kihasználván a maximális aerodinamikai hatékonyságot, hiszen az ilyen pályákon a Ferrari toronymagasan a leggyorsabb lehet. Természetesen a megbízhatóságon is sokat dolgozott a csapat, hogy az olyan hibák ne ismétlődjenek meg, mint amit Németországban láthattunk.

A Ferrari továbbra is arra törekszik, hogy büntetés nélkül abszolválják a szezont, ami még mindig lehetséges. Ennek egyik alapját jelentheti a 3-as motor, amitől jelentős teljesítményugrást várnak, és nemcsak a Shell által kifejlesztett üzemanyag miatt. További 20 lóerőről beszélnek az új csomag kapcsán, ami az égés nagyobb mértékű menedzsmentjének eredménye, köszönhetően a kétrétegű fémbevonattal ellátott dugattyúknak, amik lehetővé teszik a nyomás növelését a kamrában.

A belga egy igen érdekes hétvégét hozhat, hiszen lehetséges, hogy a Honda is Spára, vagy legkésőbb Monzára időzítheti az új motorját, ami a 4-es specifikáció. A japánoknál is komoly ugrásól beszélnek a teljesítmény kapcsán. A csomag legfontosabb pontja az új időmérős mód lehet, amivel rendszeresen vehetnék fel a harcot a riválisok ellen.

A Magyar Nagydíj ideje alatt is felkerült néhány érdekes frissítés az autókra, többek között a Ferrari is, mely egy újfajta „bumerángos” megoldással állt elő az SF90-en.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.