Kapás Boglárka és Kozma Dominik úszók lettek fertőzöttek

0

Kapás Boglárka koronavírustesztje pozitív lett, írja az M4Sport. A hírt maga a 26 éves úszó jelentette be Facebook-oldalán. Az olimpiai bronzérmes úszó jól van, tünetmentes, két hétig lesz otthoni karanténban. Az első tesztje negatív lett, a második mutatta ki a vírust a szervezetében, mondta a videóban.

KAPÁS BOGLÁRKA AZ ELSŐ MAGYAR SPORTOLÓ, AKI igazoltan MEGFERTŐZŐDÖTT KORONAVÍRUSSAL.

Az olimpiára készülő úszók csak akkor kezdhetik meg az edzéseket a számukra fenntartott uszodákban, ha negatív tesztet produkálnak, Kapásnál is emiatt végezték el a vizsgálatot. Az eredményekre vár többek között Cseh László és Kozma Dominik is.

Kapás Boglárka után egy másik válogatott úszónak is pozitív lett a koronavírustesztje. A világbajnoki harmadik gyorsúszó Kozma Dominik közösségi oldalán jelezte, hogy fertőzött.

„Úgy tűnik, hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus…”

– írta Kozma az Instagramon.

Az úszó tünetmentes, de házi karanténban marad. Hamarosan egy harmadik tesztet is végeznek nála és válogatott társainál.

A Magyar Úszószövetség korábban bejelentette, hogy 79 válogatott úszója csak akkor vehet részt az edzéseken, ha koronavírustesztet végeztetnek, majd szigorú szabályok szerint tartanak napirendet.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy még lehetnek koronavírus-pozitív esetek az úszók között, de a tesztek sem mindig pontosak.

Később Horváth Dávid és Bohus Richárd is elismerte, pozitív tesztet adtak, miközben a magyar szövetség kilenc esetről számolt be.

A BVSC úszói egyébként magaslati edzőtáborban voltak még március első felében is, Erzurumban pedig Bohus szobatársa Bernek Péter. A rövid pályás világ- és Európa-bajnok versenyzőnek mindkét tesztje negatív lett, mégsem kezdi meg a felkészülést.

„Jeleztem a Magyar Úszószövetségnek, hogy szeretnék állásfoglalást kérni egy járványügyi szakembertől, hiszen a klubtársaim közül ketten is pozitív teszttel rendelkeznek, ráadásul Bohus Ricsivel egy szobában laktam Erzurumban. Én jól vagyok, de egyelőre kivárok”

– nyilatkozta az ügyben Bernek Péter, aki nem véletlenül óvatos, hiszen edzőjüket, Nagy Pétert is arról értesítették, hogy pozitív a tesztje.

Sós Csaba szövetségi kapitány fia, Dániel is megfertőződött a koronavírussal.

via. Nemzeti Sport

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.