Leclerc beindult!

0

Charles Leclerc három álmát már teljesítette, most jöhet a negyedik. A fiatal monacói a monzai futam után taxiba szállt, és nem mindennapi élményben volt része.

Jelenleg minden Charles Leclerc-ről szól a Forma-1-ben, a Belga Nagydíjon berobbanó fiatal Monzában duplázott, és már első évében letette a névjegyét a Ferrarinál. Márpedig, ha valaki a Ferrariban leteszi a névjegyét, azt Olaszország szerte rajongják. Monzában sem volt ez másképp, de csavar is került Leclerc sztorijába.

“Amikor elhagytam a pályát, taxiba szálltam, de a sofőr nem láthatott. Megkérdezte, hogy megnéztem-e a nagydíjat. Mondtam, hogy igen, nagyon jó volt. aztán ő azt mondta: ‘az a fiatal srác nagyon erős’. Nagyon büszke voltam, és válaszoltam neki. A fuvar végén megmondtam, ki vagyok. Nagyszerű élmény”

– mondta Leclerc, aki a Tg1-nek adott interjújában azonnal elárulta azt is, hogy a csúcsra tör.

“Három célomat már elértem. A Forma-1-ben vagyok, a Ferrarinál vagyok, és már nyertem is két futamot, az egyiket Monzában. Most már egyértelműen világbajnok akarok lenni” – jelentette ki Lelerc, aki nem tagadja, hogy nagyon sokat kellett változzon a sikerért. “Természetemből fakadóan sosem voltam nyugodt alkat. Demoralizálva, összetörve éreztem magam, ha második lettem. De ngyon sokat dolgoztam ezen a szemponton, és most már sokkal erősebb vagyok mentálisan.”

És Leclerc elmondta, hogy a győzelmekhez az is kellett, hogy minél gyorsabban asszimilálódni tudjon a Ferrarinál, és bár már korábban is kedvelték az olasz szurkolók, a hazai pályán szerzett siker nyilván nagyot dobott a megítélésén. És még valami.

“Korábban mindig hallgattam az olasz himnuszt, hogy mielőbb megtanuljam a győzelem esetére. Spában megszólalni sem tudtam, de Monzában már igen”

 

– mondta Leclerc, aki a futam utáni nyilatkozatában olaszul köszöntötte a szurkolókat.

A hétszeres F1-es világbajnok mindig is imádta a sebességet, és egészen a balesetéig sokat motorozott, néha versenymotorokkal is. Ezúttal egy 2008-as felvételt mutatunk be erről.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.