Max Mosley: Törölni kellene a teljes Forma–1-es szezont

0

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke azt tanácsolja utódjának, Jean Todtnak, hogy töröljék az egész Forma–1-es idényt a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Ez véget vetne a bizonytalanságnak, a csapatok és a versenyszervezők tudnának tervezni és felkészülni a jövőre.

Jelenleg nem tudnak cselekedni, és rengeteg pénzt veszítenek – fogalmazott a 80 éves Mosley, aki 1993 és 2009 között irányította a FIA-t.

Mosley úgy indokolt, hogy a csapatok sokat kockáztatnak a várakozással, anélkül hogy tudnák, biztosan kapnak valamit cserébe. Nincs garancia arra, hogy a versenyek júliusban újraindulnak, ez egyre kevésbé tűnik valószínűnek.

„Jobb cselekedni és megragadni a lehetőséget a Forma–1 átszervezéséhez és sokkal szilárdabb pénzügyi alapokat létrehozni”

– mondta Mosley, aki szerint nem jó megoldás, hogy nézők nélkül rendezzenek futamokat, az ugyanis pénzügyi katasztrófa lenne a legtöbb versenyszervezőnek.

A Forma–1 71. idénye március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de a koronavírus-járvány miatt röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben.

Ezután sorrendben a bahreini, a vietnámi, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai futamot is törölték.

Jelen állás szerint leghamarabb a Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon, de a június 28-ra tervezett futamot is valószínűleg el kell halasztani, miután Emmanuel Macron államfő hétfőn módosította a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás időpontját.

A Magyar Nagydíjra a kiírás szerint augusztus 2-án kerülne sor a Hungaroringen.

Ha zárt kapus lenne, az hatalmas buktát jelentene.

(MTI)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.