Szinte senkit nem kiváncsi a magyar focira!

0

182 néző volt az Újpest–Puskás Akadémia NBI-es bajnoki meccsen. Ez a hivatalos nézőszám.

A meccs nem Újpesten volt, mert a Szusza Ferenc Stadion vadonatúj gyepét az MLSZ az idei első meccs után balesetveszélyesnek nyilvánította. Az Újpest ezért előbb a szegedi, majd most a zalaegerszegi stadiont bérelte ki. Ami 220 kilométerre van. Nemcsak a távolság nagy, az Újpest-ultrák amúgy is bojkottálják a meccseket a két és fél éve tartó címervita miatt. És miután a Puskás Akadémia volt a vendég, a maga 15-20 fős táborával, az sem dobta meg a nézőszámot.

Így össze is jött a 182 néző. A 11 200 férőhelyes stadionban. Az Újpest még a meccs előtt közleményben magyarázta, hogy miért kell több mint 200 kilométert utazni. Ebben azt írták, hogy „bár minden igyekezetünk ellenére, hogy minél közelebb legyen szimpatizánsainknak a helyszín, a zalaegerszegi stadion maradt egyedül a választható opció, ami az MLSZ követelményeinek megfelel és az adott időpontban szabad is.

A félreértések és a pletykák elkerülése végett, megkerestünk minden szóba jöhető pályát üzemeltető klubot (NB2-t is, mint például a Vasas FC), de általánosságban kijelenthető, hogy a bajnoki találkozók ütközésére (Az NB2-es mérkőzések március 15-e miatt szintén 14-én kerülnek megrendezésre), vagy egyéb okokra hivatkozva nem tudtak a segítségünkre lenni. Kaposváron tudtak volna fogadni még minket, de ott a pálya minősége nem felelt meg a szakmai stáb elvárásainak”.

Az Újpest egyébként 3-2-re kikapott a Puskás Akadémiától.

Nem ez volt az utolsó megpróbáltatásuk, március 14-én is Zalaegerszegen lesz házigazda az Újpest, akkor a Paksot fogadják majd. Áprilisra javíthatják ki a Szusza Stadion gyepét.

A többi meccs eredménye:

Fehérvár-Kaposvár 3-0, 3211 néző
Mezőkövesd-Zalaegerszeg 1-2, 1600 néző
Kisvárda-Paks 2-0, 2002 néző
Honvéd-DVTK 0-4, 2520 néző

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.