Távozik a Herta kispadjáról Klinsmann

0

Mindössze tíz meccs után távozik a Herthától Jürgen Klinsmann.

Az edző Facebookon jelentette be a hírt.

Klinsmann november 27-én lett a Hertha vezetőedzője.

Elődje az az Ante Covic volt, akit a nyáron neveztek ki Dárdai Pál helyére.

Covic is mindössze 12 meccsen irányíthatta a berlinieket.

A korábbi állandósághoz képest – Dárdai 2015 február és 2019 június között 172 meccsen ült a Hertha kispadján – már a második edző távozik fél éven belül.

Pedig a Dárdai korszakot lezáró Covic ígéretesen kezdett, a Bayern München elleni 2-2-vel idegenben. Azt várták tőle, hogy aktívabb, támadóbb futballt játszik majd a csapat, mint Dárdai idején.

A folytatás már sokkal gyengébb volt, a korábban a középmezőnyhöz tartozó, Európa-ligás helyért hajtó, azt időnként elcsípő Hertha Coviccsal már a kiesés ellen küzdött.

Ezen a november végén érkező Klinsmann csak kicsit tudott javítani (3 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség), a 15. helyről a 14. helyre lépett a Hertha.

Korábban német lapok arról írtak, hogy Klinsmann csak nyárig marad, a helyét a berliniek korábbi játékosa, Niko Kovac veszi majd át, akit novemberben menesztett a Bayern München.

Az új edzőnek jóval erősebb kerete lesz, mint tavaly, vagy akárcsak ősszel.

A játékospiacon sokkal aktívabb a Hertha, mint Dárdai idején volt.

Nyáron 20 millió euróért megvették Lukebakiót a Watfordtól, de most télen húztak bele igazán, szerződtették Piateket a Milanból (22 millió eurót), Cunhát a Leipzigből (18 millió euró), Santiago Ascacíbart a Stuttgartból (11 millió euró) és Lucas Tousart a Lyonból (25 millió euró, de csak a nyáron érkezik).

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.