A legveszélyesebb utak Magyarországon vannak Europában

0

Magyarország úthálózata a hatodik leghalálosabb az Európai Unióban – írja a számokat megvizsgáló Pénzcentrum.hu. Tavaly egymillió lakosra 64 közúti balesetes haláleset jutott. Az EU-ban ez a szám átlagosan 49.
Magyarországon 2018-ban 1 millió lakosra 64 közúti balesetes haláleset jutott. Ezzel az Európai Unió 6. leghalálosabb úthálózata lett a miénk. A különbségek a tagországok között ráadásul óriásiak, hazánkban ugyanis arányaiban 2,3-szor többen haltak meg közúti balesetben tavaly, mint például a lista poztitív végén végző Egyesült Királyságban.
lista negatív felén 5 ország tartózkodik Magyarország előtt, ezek alapján a legveszélyesebb Romániában autózni, ahol 1 millió emberre majdnem 100 (96) haláleset jut, de nem sokkal jobb a helyzet Bulgáriában sem, itt 88 haláleset jutott 2018-ban egy millió lakosra. A harmadik legveszélyesebb ország Horvátország lett, 1 millió főre ugyanis 77 elhalálozás jutott, míg Lengyelországban ez a szám 76 volt.
Magyarországon több mint kétszer annyi (2,3-szor) ember leli halálát közúti balesetekben, mint a legbiztonságosabb EU-s országban.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.