Az amerikai pénzügyminiszter beszólt Greta Thunbergnek

0

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter elutasította a Davosban második alkalommal vendégül látott Greta Thunbergnek a fosszilis tüzelőanyagokról való azonnali átállásról szóló felhívását, mondván, a lánynak előbb főiskolára kellene mennie, és közgazdaságtant kell tanulmányoznia, utána jöhet vissza Davosba elmagyarázni nekik a helyzetet.

Mielőtt rosszul tájékozottnak minősítette Thunberget, Mnuchin viccből úgy tett, mintha nem tudná, kicsoda a 2019-ben a Time év emberének választott 17 éves svéd aktivista, aki világszerte iskolai klímavédelmi tüntetéseket inspirált.

„Ő a fő közgazdász? Ki ő? Zavarban vagyok”

– tréfálkozott a klímaváltozást tagadó Donald Trump pénzügyminisztere.

Amikor a klímavészhelyzetről kérdezték Mnuchint, az mondta, ez „nyilvánvalóan komplikált” kérdés.

Amikor Kaliforniában megengedték, hogy Teslát vezessen, szerette, de szerinte senki sem figyel arra, hogy az elektromosságot hogyan állítják elő, és mi lesz az akkumulátorokkal és az elemekkel.

Mnuchin szerint Trump elnök hisz a tiszta levegőben és vízben, illetve a tiszta környezetben, de úgy véli, az igazi környezetvédelmi kérdés Kínában és Indiában dől el.

Thunberg Davosban a fosszilis tüzelőanyagok azonnali feladását követelte. „Azt hihetik, hogy naivak vagyunk, de ha nem teszik meg, el kell magyarázniuk a gyerekeiknek, miért adták fel a párizsi klímaegyezményt, tudatosan létrehozva egy éghajlati válságot” – mondta.

(Guardian)

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.