Bezárásra ítélt kínai vágóhíd megmentéséért indult kampány

0

Még el sem ült a gödöllői cukrászda ügye, újabb ikonikus üzletet zár be a Nébih “higiéniás okokra” hivatkozva.

A másfél éve működő kőbányai Döglött Sárkány büfé mögött üzemelő minivágóhídról és kifőzdéről sokan rendszeresen vettek hústerméket, főleg nyáron – tudtuk meg környékbeli lakóktól. Igaz mindenki borzalmas kínokat élt át ezek elfogyasztása után, de a hely barátságos hangulata és árai, valamint Jiang bácsi közvetlen, viccelődő stílusa miatt hamar népszerű lett. És nem csak Kőbányán vált emblematikus hellyé.

Részlet a Nébih-jegyzőkönyvből:
A helyiségbe belépve az üzlet tulajdonosa, Jüan Károly éppen a lábkörmét vágta élesen tört állati csontokkal, amelyekből – állítása szerint – később étkezési zselatint akart volna készíteni. A vágóhídon leölt macskák túlságosan öregek voltak, valamint a hús tárolására használt penészes gumicsizmákat is a megengedettnél több napfény érte. Az állati belsőségek tárolására szolgáló edény volt egyben az ágytál is, mivel a tulajdonos életvitelszerűen tartózkodott a helyiségben. Az itt dolgozó segédek amellett, hogy vélhetően tbc-sek, saját mell- és hátszőrzetükre felakasztott haldarabokat használták egércsapdának, sikertelenül.

A bezárás hírére reagálva több magyar híresség, művész és civil állt ki Jiang bácsi – aki a személyi igazolványa szerint egy 14 éves mongol lány – mellett, azt hangoztatva, hogy a hivatal és a bürokrácia egy újabb közkedvelt kisvállalkozást akar ellehetetleníteni. A húsbolt megmentéséért létrehozott Facebook-csoportnak már közel 2 millió tagja van.

Kerestük az ügyben a csoport adminjait is, de ők éppen Gödöllőn fagyiztak.

Forrás:http://hircsarda.hu/2016/05/18/bezarasra-itelt-kinai-vagohid-megmenteseert-indult-kampany/

 

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.