Fényüzenetet küldenek a budapesti szállodák

0

A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közös kampányában az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban jelenik meg a 4U! üzenetet.

A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a vendégek nélkül maradt hotelszobák fényei alkotják, ezzel az apró gesztussal tudatva a világ többi városával, ahol hasonló problémákat okoz a koronavírus okozta válság, hogy nincsenek egyedül.

A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól.

– szerepel a kezdeményezésről szóló sajtóközleményben.

A Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szeretné felhívni a figyelmet, hogy a járvány okozta válságot városok és városlakók csak összefogva, közös erővel tudják leküzdeni.

A kampányban eszközként használt fény kitartás jelképeként a legvészterhesebb időkben is reményt adhat.

Március utolsó hétvégéjén sötétedéskor, vagyis 19:30 után jelent meg a 4U! fényüzenet az alábbi budapesti szállodák ablakában:

Budapest Marriott Hotel
Intercontinental Budapest
Sofitel Budapest Chain Bridge
Hilton Budapest
Kempinski Hotel Corvinus
Ritz Carlton Budapest
Hotel Moments Budapest
Four Seasons Hotel Gresham Palace
Hotel Clark Budapest
Mercure Budapest Korona
Corinthia Hotel Budapest
Danubius Hotel Budapest (Körszálló)

A sajtóközlemény szerint a nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.