Kaotikus állapotok a Nyugati pályaudvaron

0

“19:35-kor az összes jegypénztár bezárt a Nyugati pályaudvaron, holott a pályaudvar nyitva tartása alatt folyamatosan nyitva kellene lenniük. Az utasok így csak automatából tudnak jegyet vásárolni, melyek előtt jelenleg is kilométeres sorok állnak”

– írta ki a Közlekedő Tömeg a Facebookra szombat este.

A pályaudvaron a MÁV egy papíron jelzi a változást: azt írják, augusztus 30. és szeptember 22. között a belföldi pénztárak zárva tartanak 19:35 és reggel 6 között.

Az automaták használhatóságáról viszont a Közlekedő Tömeg azt írta szombat este:

A 14 automatából 5 egyáltalán nem működik, a maradék 9 automatából pedig 5 automatánál készpénzzel nem lehet fizetni. A MÁV helyszínen lévő mobilautója szintén zárva tart. Tehát jelenleg a 11 pénztár és 14 automata helyett összesen csak 4 automatánál lehet minden fizetési eszközzel jegyet venni. Ráadásul éppen augusztus vége van, mely minden évben a tanév előtti bérletvásárlási időszak tetőpontja
Azt írják, legalább 80 állomáson jelent problémát a pénztárosi állások betöltése, sokan nyugdíjba mentek, kevesen jelentkeznek.

2019 januárjában egyébként épp a MÁV adott hírt arról, hogy a jegykiadó automaták beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárásnak megvan a győztese, aki a pályázat szerint 375 (opcionálisan plusz 110 darab) jegyautomatát szállít és telepít. Ez gyakorlatilag megnégyszerezné a meglévő automaták számát.

Bezárt az összes pénztár a Nyugati pályudvaron, több mint 70-en állnak sorba az automatáknálMa 19:35-kor az összes…

Gepostet von Közlekedő Tömeg am Samstag, 31. August 2019

Elküldtük néhány kérdést a MÁV-nak. A cikk megjelenését követően nem sokkal a társaságtól megtudtuk, a jelenleg meglévő hozzávetőlegesen 120 jegykiadó automatát üzemeltető alvállalkozó a karbantartást csak akadozva tudja elvégezni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.