Képtelen lábra állni súlyos balesete óta Csűrös Karola

0

Otthonában érte súlyos baleset Csűrös Karolát (82). A színésznő nemrégiben elesett a lakásában, s olyan rosszul érkezett a földre, hogy eltört a térde. Nem kényszerül kórházi ágyba, az otthonában gyógyul, de így – legnagyobb bánatára – nem tud kimenni imádott férje, a júniusban hosszú betegség után elhunyt Horváth Ádám (†89) sírjához.

– Sajnos, megbotlottam. Egyetlen rossz lépés volt, nem is tudom, hogy történhetett, egyszer csak a földön találtam magamat – emlékezett vissza a fájdalmas pillanatra a színésznő, aki eleinte otthon próbálta csillapítani a fájdalmait.
– Jegeltem, borogattam a térdem, de semmi nem segített. Még az a szerencsém, hogy az unokáim, a rokonaim jönnek hozzám, és látták, nagy a baj. Borzasztóan be volt már dagadva a sérülés helye, úgyhogy azonnal vittek az orvoshoz. Megröntgeneztek, akkor derült ki, hogy eltört a térdem. Megúsztam a műtétet, sőt, az orvostudomány fantasztikus fejlődésének köszönhetően nem is gipszelték be a lábam, hanem egy nagyon komoly merevítőt raktak rá.
Az 1980-as, 1990-es évek népszerű teleregénye, a Szomszédok Etusaként az egész ország által megszeretett művésznő most ágyhoz van kötve, s még jó néhány hétbe beletelik, mire újra tud majd járni. Az sincs kizárva, hogy gyógytornára lesz szüksége, ám erre egyelőre nem gondol.

– Közeleg a halottak napja, bánt, hogy nem tudok kimenni Ádámhoz a temetőbe, mert egyelőre képtelen vagyok lábra állni. Bár amúgy is nagyon nehéz ott látni a sírkövet, amelyen rajta van a neve. Persze, nagy igazság, hogy idővel enyhül az ember fájdalma. Én sem sírok már annyit, mint korábban, de mindennap és minden éjjel hiányzik a férjem – mesélte Csűrös Karola, aki több mint ötven évig élt együtt a legendás rendezővel.
Mint azt korábban megírtuk, Horváth Ádám a Kék Golyó utcai Országos Onkológiai Intézetben hunyt el, szervezetét legyőzte a gyilkos kór. Temetése július 16-án volt, utolsó útjára több száz barátja, rokona, volt tanítványa kísérte el.
– Sok minden emlékeztet rá a lakásban, de szeretem az emlékeimet. Szépen, szeretetben éltünk. Kérdezik néha, hogy nem nehéz-e, nem akarok-e elköltözni, de hová is mennék? Ez az otthonom. Elvagyok én egyedül. Van segítségem, nem vagyok magányos – magyarázta a művésznő.
Mindennap beszélnek
Csűrös Karola és Pásztor Erzsi (83), a Szomszédok Janka nénije évtizedek óta nagyon szoros barátságot ápolnak. Mindennap beszélnek telefonon, sőt, nem ritka, hogy Pásztor Erzsi meglátogatja a barátnőjét vagy bevásárol neki.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.