Több tonna ajándékot és adományt gyűjtött egy falu a rászorulóknak Karácsonyra

0

Idén ősszel már második alkalommal szervezett gyűjtést egy lelkes család Hartán, és mindkét alkalommal több mint 200 ember adakozott és segített lehetőségeihez mérten a rászorulókon.

A rengeteg felajánlást a Zirzen Janka Gyermekotthonnak és az Oltalom Karitatív Egyesületnek juttatták el. A gyermekotthonban 30 – egyébként napi 750 forintból étkeztetett – gyermek asztalára jutott vidéki, háztáji minőségű gyümölcs, zöldség vagy házi lekvár, tészta és méz, de sokan egy bolti bevásárlásnyi csomagot ajánlottak fel.

Az Oltalom több ezer rászorulón segít folyamatosan, ezért a hozzájuk eljuttatott rengeteg ételen túl egy novemberi alkalommal gyerekruhát, játékot illetve felnőtt ruhákat, takarókat gyűjtöttek a hartaiak. Az egyesület ezeket a lehető legjobb helyekre, családoknak, óvodákba, hajléktalanokhoz juttatta el, segítve ezzel a rászorulókat a téli zordabb időszakban is.

Harta egyébként is aktív lakókból áll, gyakori a hasonló kezdeményezés, legyen szó szemétgyűjtésről, faültetésről vagy akár egyéb jótékonysági gyűjtésről.

„Azért kezdtük el ezt a gyűjtést szervezni és szeretnénk rendszeresíteni a jövőben, mert nagyon sok olyan ember van itt Hartán és igazából szerte az országban, aki tud és szívesen is segít, csak nem feltétlen tudja, hogyan és hova érdemes. Ezért mi kerestünk olyan egyesületeket, akik biztosan jó helyre juttatják a felajánlásokat, aztán csináltunk 2 Facebook-posztot, aktivitásra buzdítottuk a hartaiakat, biztosítottunk egy gyűjtőpontot, intéztünk egy dobozos autót, majd elkezdtek ömleni a felajánlások. 3500 fős településről összesen 400 ember adakozott a 2 alkalom alatt. 1 tonna élelmiszer, 1,5 tonna ruha, játék, takaró.
Elképesztő, de ez még csak a kezdet, hiszen mindenkinek van otthon egy fölös üveg lekvárja vagy egy kinőtt pólója, amit szívesen odaad rászoruló gyermekeknek, családnak, hajléktalannak”

– mondta az egyik szervező.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.