2019 legjobb zenei előadója Taylor Swift

0

Ugyan az éves listákat kicsit korábban szokták közzétenni, az International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) mostanra összesítette, hogy mely előadóknak sikerült a legtöbb eladásokat produkálni a tavalyi évben, és jelentésük alapján Taylor Swift lett a befutó. Az énekesnő ezzel duplázott, ugyanis már 2014-ben ő vezette a nemzetközi zeneipari szövetség listáját.
Swiftnek 2019 augusztusában jelent meg a hetedik stúdióalbuma, és a Lover több mint tíz országban debütált az első helyen, és az első héten három milliót sikerült eladni belőle. Az anyagról három kislemezt jelentettek meg tavaly, a címadó dal a Spotifynál szintén az első helyen nyitott – áll az IFPI közleményében. A lemez tehát jól teljesített, ha az eladásokat nézzük, de kritikusainkat nem nyűgözte le:

Swift elindult valami új vonalon, de naivak lennénk, ha azt hinnénk, a szakítós siránkozás körében lehet még zeneileg igazán újat alkotni – ebbe a kihívásba a Lover is belebukott.

– írta kollégánk a lemezről.

A teljes lista 2019 legtöbb eladást produkáló előadóiról:

Taylor Swift
Ed Sheeran
Post Malone
Billie Eilish
Queen
Ariana Grande
BTS
Drake
Lady Gaga
The Beatles

Taylor Swift már 2014-ben is vezette ezt a listát, a korábbi években rajta kívül pedig olyan előadók végeztek az élen mint Drake (2018, 2016), Ed Sheeran (2017), Adele (2015), illetve a One Direction (2013). A hivatalos közlemény szerint az IFPI a lista összeállításánál figyelembe veszik a digitális és a fizikai hanghordozók eladásait is figyelembe veszi, illetve azt is, hogy az előadókat mennyien hallgatják a különböző zenei streaming-szolgáltatóknál, illetve azt is, hogyan fogynak a kislemezeik.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.