6 híresség akik sok nyelven beszélnek

0

Mára ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk, elengedhetetlenné vált a nyelvtudás. Egyre többet utazunk messzi tájakra és egyre több nemzetközi cég keres többnyelvű munkaerőt.

A fiataloknak természetes, hogy angolul néznek filmet és használják az internetet. És az iskolákban is egyre több helyen tanítanak az angol mellet második, akár harmadik nyelvet is. De a nyelvtanulás mindenki számára más. Vannak igazi nyelvzsenik, akikre csak úgy ragadnak a nyelvek.

És vannak, akik évek hosszú küzdelmei árán sem képesek elsajátítani egy másik nyelvet. Egy híres ember, aki sokat szerepel színpadon vagy a tévéképernyőn, mestere a szavaknak.

A munkájuk része, hogy mindig kifejezően és szépen beszéljenek. Nem meglepő, hogy sokaknak kimondottan jó a nyelvérzéke…

Íme:

Shakira

A kolumbiai énekesnőnek igazán jó érzéke van a nyelvekhez. Anyanyelvén, a spanyolon kívül három másik nyelven is folyékonyan beszél. Shakira megtanult portugálul, mert fiatalon sokat koncertezett Brazíliában. Természetesen beszél angolul, amit eleinte egy barátja miatt kezdett el tanulni, később pedig elengedhetetlen volt a karrierje miatt. Negyedik nyelvét, az olaszt megtanulni pedig szinte már gyerekjáték volt a többi nyelv mellett.

 

Tom Hiddleston

A Bosszúállók sztárja Shakirához hasonlóan négy nyelven beszél. A brit színész az angol mellett spanyolul, franciául és görögül tud. Az utóbbit cambridge-i tanulmányai alatt sajátította el.

 

Natalie Portman

Natalie Portman igazi nyelvzseni, hat nyelven beszél. A színésznő kétnyelvű, amerikai zsidó családba született, így az angolt és a hébert is anyanyelvének tekinti. Emellett pedig az évek során társalgási szinten megtanult franciául, németül, spanyolul és japánul is. És nem feleslegesen: a V mint vérbosszú berlini forgatásán például teljesen lenyűgözte a stábot némettudásával.

 

Viggo Mortensen

A Gyűrűk Ura filmekben Aragornt alakító színész három nyelvet beszél anyanyelvi színten. Dán apjával és amerikai anyjával Buenos Airesben, Argentínában nőtt fel. Így gyermekkorától kezdve folyamatosan használta az angol, a dán és a spanyol nyelvet. A színész gyakran látogat vissza Argentínába, ahol 2012-ben egy spanyol nyelvű drámát is forgatott.

 

Jodie Foster

Az amerikai színésznő öt nyelven is beszél. Az angol után a francia a legerősebb nyelve, mivel egy francia nyelvű gimnáziumba járt. Több olyan filmes szerepe is van, ahol megmutatta már nyelvtudását. Emellett a színésznő németül, spanyolul és olaszul beszél.

 

Sandra Oh

A Grace klinika Cristina-ja koreaiul, franciául és angolul beszél folyékonyan. A színésznő Kanadában született koreai szülők gyermekeként. Így természetesen a koreai az anyanyelve, de Kanadában, ahol az angol és a francia is hivatalos nyelv, hamar elsajátította azokat is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.