A legnagyobbak a legkissebb lehetőségek mellett

0

Hernádi Judit korunk egyik legnagyszerűbb művésze. És a Baby Jane úgy, ahogy van, remek előadás. Normális körülmények között nem a Hatszín pici színpadán, hanem nagy színházakban játszanák. Mégis jó ez így. Ülve a Hatszín nézőterén, nézve Kiss Mari és Hernádi Judit zseniális játékát, Alföldi Róbert rendezése által megérted, hogy olyan korban élsz, ahol a legnagyobbak a legkisebb lehetőségek mellett kénytelenek adni lényük lényegét.

Végigfut az agyadon a múlt század művészeinek sorsa, az auschwitzi, szibériai, recski táborokban agyonkínzott, megölt, vagy az amerikai emigrációban éhenhalt színészóriások szenvedése. A lényeg: nézzétek meg a Mi történt Baby Jane-nel?-t vagy akár a Valódi hamisítványt, amiben Hernádi Kern Andrással játszik! Eszméletlen mindkettő! Járják vele az országot. Pedig a legrangosabb színházban kéne lenniük, nem túl a 60-on, 70-en mint a vándorcirkusz menni… De ők mennek, mert hivatásuk a művészet. Csodálatos EMBERek is ők.

A sztori lényege az, mi történik egy narcisztikus apa két lányával öreg korukra. Az apa mindkettőből sztárt akart csinálni, míg Jane csak annyit akart, hogy szeresse őt. Majd az apa elhagyta őket. Megrázó, fantasztikus történet. Kötelezően vinném rá a 16 éveseket, hogy lássák, hová juttat és mit rejt az üres csillogás.És persze, hogy a jelen világ megbélyegzi a legnagyobb művészeket, elvégre a cél, hogy minél kevesebben nézzék őket, illetve amit közvetítenek.

szerző. NatáLia Bálint

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.