Greta Thunberg húga, Beata Ernman egy igazán badass szerepet kapott

0

Egy családban két varázslatos lány, akik teljesen más területen sikeresek és ismertek: Greta Thunberg, a 17 éves klímaaktivista nevét valószínűleg a világ leghátsó zugában is ismerik, ám húga, Beata Ernman neve még csak most kezd belevésődni az emberek tudatába.

A svéd család kisebbik gyermeke nagyon tehetséges énekes, Beata most 14 éves, és operaénekes édesanyja (Malena Ernman) mellett most eljátszhatja a fiatal Édith Piafot. Az anyuka adja elő a felnőtt sanzonénekesnőt, így anya és lánya egy show-ban, de nem egyszerre szerepel. A Forever Piaf című musical próbái már folynak, és ősztől lesz látható Stockholmban.

2018-ban készült egy dokumentumfilm a családról, mindenki – Gretát leszámítva – a showbizniszben dolgozik, mégis a klímaaktivista kamasz lett közülük a leghíresebb és ő is van a film fókuszában. Később ráadásul Greta még saját realitysorozatot is kapott a BBC-n.

2019 tavaszán jelent meg a családról egy könyv is Ég a házunk (Our House Is On Fire) címmel, majd pár hónapra rá Greta saját könyve, No One Is Too Small To Make a Difference címmel (magyarul kb.: Senki sem túl kevés ahhoz, hogy változtasson), amely az addig elhangzott legfontosabb beszédeit tartalmazza.

A testvérek mindenben támogatják egymást, Beata, amikor csak teheti sztrájkol Greta oldalán, és Greta is úgy nyilatkozott, hogy tehetséges húga minden lehetőséget megérdemel, hogy valóra váltsa az álmait.

View this post on Instagram

📸 #ForeverPiaf

A post shared by Beata MonaLisa Ernman (@beataernman) on

BBC

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.