Mága Jennifer találta el idén a legjobban a ritmust – ő a Budapest Dal 2019 nyertese

0

Ma este kiderült: a közel száz beérkezett pályázat közül, a zsűri szerint is elképesztően erős mezőnyből végül Mága Jennifer feat Burai, Bennünk a győztes című szerzeménye lett 2019-ben Budapest Dala.

Ők találták el leginkább azt a hangot, amire a szakmai zsűri, a közönség és a főváros várt. A közönség szívét Tóth Gabi & Majka – Mi éltünk című dala nyerte el, a Budapest a Fiatal Tehetségekért díjat pedig OliverFromEarth – A világ az enyém érdemelte ki. Több mint százezren adták le voksukat tegnap éjfélig, hogy valóban olyan dala legyen Budapestnek, ami – idén ráadásul a sport szellemében – a legszerethetőbb.

Teltházas gálával és óriási érdeklődéstől övezve zárult a Fővárosi Önkormányzat második alkalommal meghirdetett BUDAPEST DAL pályázata. Idén Budapest Európa Sport fővárosa, ezért elsősorban sportolásra alkalmas, motiváló ritmusú, jó hangulatú dalokat vártak a szervezők a versenybe. Közel százan gondolták úgy, hogy szeretnék elnyerni ezt a címet és versenytársai lenni az hat ismert előadónak, akiket a főváros külön kért fel a részvételre. A szakmai zsűri már az előválogatás után is jelezte, hogy nagyon erős a mezőny és az eredetileg tervezett öt helyett nyolcat javasoltak a nagyközönség szavazására. Végül Mága Jennifer feat Burai – Bennünk a győztes című szerzeménye lett az abszolút győztes, vagyis a zsűri és a több mint százezer voksoló őket találta a legalkalmasabbnak arra, hogy egy évig a Budapest Dal 2019 címet viseljék. A Közönségdíj nyertese Tóth Gabi & Majka – Mi éltünk című szerzeménye.  Idén Budapest a Fiatal Tehetségekért díjat is hirdetett a főváros, ennek nyertese pedig az OliverFromEarth – A világ az enyém című dala lett.

A fődíjas és a közönség kedvence az elismerés mellett egymillió forintot kap a fővárostól, illetve mind a 13 döntőbe jutó közös albumon kap lehetőséget arra, hogy minél szélesebb körben legyen ismert a szerzeményük.

A 13 döntős dalt IDE kattintva lehet meghallgatni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.