Bemutatta az Apple a vadiúj iPhonet

0

Ismét elérkezett a nagybetűs nap minden Apple-szerelmes életében: ma este jelentik be az új termékeket a sajtó számára. A kaliforniai show-t az amerikai cég Youtube-csatornáján élőben is meg lehet tekinteni.

Az első bejelentések során megtudtuk, hogy az Apple TV+ novembertől saját gyártású sorozatokat is kínál majd az előfizetőknek. Így olyan műsorokat is nézhetünk, mint a Morning Show-t Jennifer Aniston főszereplésével vagy a See névre hallgató kicsit posztapokaliptikus sorozat, Jason Momoával. A szolgáltatásért havonta 5 dollárt kérnek a családi csomagban.

Nemsokára megismerkedhetnek az Arcade programmal, amit a készítők elmondása szerint kifejezetten olyan játékokkal töltöttek meg, amiket sehol máshol nem találnánk meg.

Ezek után következett az iPad, aminek első szembetűnő újdonsága, hogy csupán 329 dollárba kerül majd. Ez azért érdekes, mert a legutolsó széria napjainkban még mindig 500 dollár körüli árra rúghat. Az árcsökkenés valószínűleg annak tudható be, hogy idén az iPad 100 százalékban újrahasznosított alapanyagokból készült. A képernyő megnőtt: 10,2 colos kijelzővel találkozhatnak a tablet szerelmesei.

Szeptember 20-tól új korszak köszönt be az Apple Watch szerelmesei számára: az új készüléknek nemcsak 18 órás üzemideje lesz, a kijelző is sokat javult az elmúlt egy évben. Különböző appok segítenek a viselőknek: zajszennyezést is mérhetünk mostantól, menstruációs ciklusunkat is ellenőrizhetjük vele, ahogy a szívműködésünket is megfigyelhetjük. Mindezért még mindig mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, de cserébe a korábbi, 3. generációs ára 200 dollárra leesik.

 

Az új három modell egymás mellett /Fotó:MTI/EPA/John G. Mabanglo

S végre, amire mindenki várt: bemutatták a legújabb iPhone-t. Igaznak bizonyultak a pletykák: az iPhone 11 esetében olyan új színekben is lehet majd kapni a készülékeket, mint a lila, a menta vagy a sárga.

De nem csak ez az újdonság az új iPhone-nál: éjszakai fotómód és ultrawide kamera várja a fotózás szerelmeseit. Mostantól nem kell átváltanunk videó üzemmódba, elég csupán hosszan lenyomva tartani a kamera gombját. A prezentáció szerint ebben az iPhone-ban lesz a legjobb GPU és CPU. Az akkumulátor idővel azonban nem léptek sokkal előrébb: csupán 1 órával bírja tovább, mint az iPhone XR. Ezért pedig „csak” 700 dollárt kérnek a készítők.

 

Az új három modell egymás mellett /Fotó:MTI/EPA/John G. Mabanglo

Az iPhone 11 Pro is hozta, amit a pletykák ígértek: mostantól három kamerával is élvezhetjük a fotózást. Itt is előjött egy új szín: sötét, szinte már feketés zöldben is kapható lesz az új készülék. Az aksinak itt jobban neki estek: 5 órával tovább bírja, mint egy iPhone XS Max. De most először gondoltak a töltésre is, ugyanis egy tovább fejlesztett, gyorstöltő is elérhető lesz a telefon mellé. Cserébe ezért 1000 dollárt kérnek, míg az eggyel nagyobb verzióért 1100 dollárt kell kicsengetnünk.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.