Behúzott egyet a fotósnak az ezüsthátú gorilla

0

A ruandai gorillafotózáson egy hatalmas hím nem tolerálta a túlzott érdeklődést. A rémisztő találkozó eredménye: egy sebhely és egy tökéletes pillanatfelvétel.

Christophe Courteau a ruandai Volcanoes Nemzeti Parkban egy szervezett gorillafotózáson vett részt – ilyenkor a park látogatói testközelben ismerkedhetnek az emberhez szokott hegyi gorillákkal (Gorilla beringei beringei), és egy órát tölthetnek a társaságukban.

Wildlife photographer Christophe Courteau

 

Az egyik hím gorillának azonban ezúttal elege lett a publicitásból, és hirtelen rátámadt a fotósra, mielőtt az kihátrálhatott volna a helyzetből.

“Mintha egy vonat ütött volna el”

– emlékezett vissza Courteau a pillanatra, amikor Akarevuro, a kétméteres, csaknem kétszáz kilós kifejlett hím rátámadt, és a földre teperte.

Wildlife photographer Christophe Courteau

 

Szerencsére megúszta a kalandot, és csak a homlokán sebesült meg a fotós, aki a jobbhoroggal épp támadó gorilláról olyan képet készített, mellyel feltehetően találkozunk majd a természetfotó-pályázatok díjnyertes felvételei között.

A nem várt agresszív fellépés oka az lehetett, hogy Akarevuro jócskán belakmározott az erjedő bambuszágakból, és riválisának nézte a 46 éves férfit. A jelenetet egy másik fotós megörökítette, a képeket – a gorilla-jobbhoroggal együtt – megcsodálhatjuk a dailymail.co.uk oldalán.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a friss információkról, kattints a feliratkozás gombra!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.